V posledním díle Herbáře dva dny před Vánocemi máte ještě stále čas ovlivnit, jak bude vypadat vaše štědrovečerní menu. Místo tradičního bramborového salátu si můžete zkusit něco uvařit podle nás…(Česká televize)
Oblibené na Serialovenebe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Originální bylinková show pro váš zdravější život. Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová…(Česká televize)
Režie: Jaroslav Včela
Scénář: Jaroslav Včela, Kateřina Winterová
Kamera: David Hoffman, Daniel Konopáč
Hrají: Kateřina Winterová, Linda Rybová
V posledním díle Herbáře dva dny před Vánocemi máte ještě stále čas ovlivnit, jak bude vypadat vaše štědrovečerní menu. Místo tradičního bramborového salátu si můžete zkusit něco uvařit podle nás…(Česká televize)
Vánoce už jsou za dveřmi, začíná velký fofr. Stres, nervozita, bolení hlavy se teď stanou našimi kamarády. V Herbáři tentokrát připravíme sérii receptů na zklidnění, zlepšení nálady, lepší spánek a podobně…(Česká televize)
Prázdniny u babičky a dědy, na to si vzpomíná každý. Dnes už jsou staří, často je trápí nějaké obtíže. Kateřina s Lindou předvedou v devátém díle Herbáře pár inspirativních receptů, které můžeme babičce a dědovi udělat a potěšit je, ale také jim trochu pomoci…(Česká televize)
Kateřina se v závěru léta vrací ke své oblíbené bylině, bezu černému, z něhož se v Herbáři již připravila bezová šťáva a kosmatice. Spolu s Lindou a Jimem sklízí bezinky, z nichž Jim vylisuje několik litrů bezinkové šťávy. Ta poslouží holkám jako základ na bezinkový likér, bezinkovou šťávu a pár nevylisovaných plodů použíjí pro bezová povidla. Ta jsou dobrá na zánět sedacího nervu, což je jeden z neduhů, který trápí současnou počítačovou generaci. U lehkých náprav našich pohybových aparátů zůstaneme i ve zbytku dílu. Připravíme si domácí kostivalovou mast, Jánův olej z třezalky, na pevné kosti si ukážeme, proč je dobré zeptat se široké rodiny, zda nemá někde ve skříni odložený jogurtovač. Ano, bude se vyrábět domácí jogurt…(Česká televize)
Úklid bez chemie. Je to vůbec možné? Je. V tomto díle Herbáře si ukážeme pár pomocníků. Velkou roli bude hrát ocet, který Linda nenávidí, ale bude se muset podvolit…(Česká televize)
Aby nesešlo z očí, musíme si je trochu udržovat. Kapusta a mangold obsahují poměrně hodně luteinu, který přispívá k uchování zdravého zraku. Kateřina a Linda se pokusí vám ukázat, že se tato zelenina dá zpracovat tak, aby chutnala…(Česká televize)
Linda s Kateřinou se v pátém díle Herbáře budou zabývat tématem imunity. Filozofie půjde stranou, místo toho názorně ukážou, jak si v sezóně dobře zpracovat zeleninu a ovoce tak, abychom je mohli chutně konzumovat i v zimě a doplňovali tak do našeho těla vitaminy a zůstali dostatečně odolní proti nemocem…(Česká televize)
Jak rychle a účinně bojovat s nachlazením, abychom nemuseli k doktorovi a zároveň využít staleté znalosti našich předků? O tom je čtvrtý díl Herbáře, na který se nesmíte vykašlat. Hlavní bylinné role budou hrát šalvěj, jabloň, brusinka a jitrocel, sekundovat budou i další byliny…(Česká televize)
Začneme prastarou náhražkou půstu – jahodovou dietou. Ukážeme vám tři tipy, aby vás to bavilo: jahodovo-bazalkový čaj, polentu s jahodami a jahodové gazpacho, jedno z jídel, které si Linda z Herbáře nejvíce oblíbila…(Česká televize)
Všichni víme, že nejlepší kosmetika je ta přírodní. Kateřina s Lindou tentokrát vyzkouší základní recepty, jak vyrábět kosmetiku doma. Bude to jejich první zkouška, nikdy předtím to nedělaly, a tak budou velmi často překvapené, jak jednoduše to jde…(Česká televize)
Základ v Herbáři jsou byliny a zdravé jídlo plus pití. A u těchto dvou základních věcí Kateřina s Lindou začnou. Na úvod představí snad nejbaculatější bylinu vůbec: dýni Hokkaido a skvělou polévku z ní. K tomu si z její sestry Sweet Dumpling vyrobí omáčku na těstoviny…(Česká televize)