Všechno co mám ráda – 94.díl

3/5 - (1 {hlasů})

Vsechno co mam rada

Dáša dnes pozvala pár přátel. Všichni se zapojují do příprav takového malého předvánočního setkání. Vyrábějí a balí dárky, chystají další laskominy a slavnostně krášlí dům. Kristýna se dokonce rozhodla podělit o rodinný recept na tradiční vánoční dobrotu. Život je jak vánočka, co chutná ti a voní přesně podle toho, co nasypeš si do ní. Kristýna na přísadách rozhodně nešetří a velmi ji potěší, že může naučit zaplétat vánočku kamarádku Anetu. Dáše už dlouho chybí u sedačky odkládací stoleček. Právě teď našla inspiraci k jeho výrobě při pohledu na prázdnou dřevěnou krabici od vína.

Loading

Všechno co mám ráda – 92.díl

Přidej hodnocení

Vsechno co mam rada

Je před námi první adventní víkend a všichni se jistě těšíme, jak si ho bez ohledu na okolnosti hezky v rodinném kruhu užijeme. Dáša se s počínajícím adventem vždycky těší na pečení cukroví. Každá hospodyňka má spoustu osvědčených receptů, které jsou rodinnými poklady, ale tu a tam se ty nejchutnější kousky přece jen objeví i v rodinách kamarádek. Sdílená radost je přece dvojnásobná. Dáša na začátku adventu peče linecké právě podle starého tradičního receptu, který spatřil světlo světa v roce 1653. Dodnes tohle cukroví milují na vánočním stole snad všichni.

Loading

Všechno co mám ráda – 91.díl

Přidej hodnocení

Vsechno co mam rada

Za okny přituhuje a to je ten pravý čas na domácí práce. V listopadu Dáša obvykle vytahá postupně všechny zásuvky, vyčistí je, urovná a protřídí. Přehledně srovnané zásuvky a skříně dávají životu řád a určitě hezký pocit. V kuchyni se dnes zabydlí Kristýna. Přiveze celý pytel brambor. Dobře ví, že jsou plné tělu prospěšných látek. Takové zapečené brambory s houbami a smetanou navíc skvěle chutnají. Hned se pustí do vaření a zapékání. Má ještě v plánu naučit se péct chodské koláče podle starých osvědčených receptů, do kterých jí dovolil nahlédnout ředitel chodského muzea. Dáša se zatím věnuje dokončení výklenku v jídelním koutě.

Loading