Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 9.díl – Neapol – Nudle a ragú

Přidej hodnocení

I když těstoviny se v Itálii používají už téměř tisíc let, rajčata, bez kterých si je neumíme představit, se tam poprvé jedla až v 18. století. Kuchař Emanuel Ridi a zpěvák Matěj Ruppert pokračují ke svému cíli na ostrově Capri, ale Neapol se jim opustit nechce. Hlavně proto, že právě zde objevili nevyčerpatelnou studnici chutí jménem ragů…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 8.díl – Neaopol – Usmažená (a) historie

Přidej hodnocení

Kdo viděl Neapol, nemůže být nikdy smutný, prohlásil prý v euforii nad krásami města pod Vesuvem německý básník Goethe. I naši kulinářští cestovatelé, Matěj a Emanuel, jsou okouzleni atmosférou zdejších uliček a trhů. Proč se na břehy neapolského zálivu pyšní omáčkou genovese, tedy janovskou? Ochutnejte další porci našeho cestopisu a uvidíte!…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 7.díl – Ryby, zase ryby! Je libo raději králíka?

Přidej hodnocení

Okolí Neapole je nesmírně příjemné místo k tomu, co Italové nazývají “la dolce vita” neboli sladký život. Městečko Bacoli a jeho slavný antický přístav okouzlí Matěje Rupperta nejen svými starověkými památkami, ale samozřejmě i svou kuchyní. Chobotnice rovnou z moře, různé druhy mušlí, syrové krevety a jejich střívka… Cože? Ano, i na tom si kuchař Emanuel Ridi dokáže pochutnat. Další porce gastro průvodce Itálií, jako vždy s vůní zralých rajčat…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 6.díl – Caserta – Buvoli a černé prasátko

Přidej hodnocení

Kde se v Itálii vzali vodní buvoli a černá prasata? Jejich původ sahá až do dob antické říše, jak nám vysvětlí naši gastronomičtí turisté M. Ruppert a M. Ridi. Jejich toulky v okolí Neapole je totiž zavedou k ikonám italské kuchyně: mozzarelle, kořeněným vepřovým uzeninám a samozřejmě pizze Napoli…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 5.díl – Olivy a ryby

Přidej hodnocení

Antipasto, primo, secondo, dolci. Typické chody italské kuchyně gastronomičtí dobrodruzi z Prahy na svých cestách příliš nectí. Ochutnávají ale všechno, co jim při jejich putování nabídnou. I tentokrát poznávají, jaké chutě nabízí „intorno a Roma” a věřte, že lahůdka se dá připravit i ze syrové zeleniny…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 4.díl – Cesta z města – vůně lesa

Přidej hodnocení

Všechny chutě celé Itálie se dají nahradit jen dvěma základními: chlebem a sýrem. Obzvlášť, když chléb je z vyhlášeného Genzana a sýrem se rozumí světoznámé pecorino romano, ovčí specialita z kopců okolo Věčného města. Nejen jejich kombinace však italského kuchaře M. Ridiho a českého zpěváka M. Rupperta naučí létat. Jako netradiční ingredienci totiž objeví i kaštany…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 3.díl – Castelli Romani aneb Kam jezdí papež a na čem si pochutnává

Přidej hodnocení

Netradiční gastronomičtí cestovatelé Emanuele Ridi a Matěj Ruppert pokračují v objevování chutí a vůní Itálie. Pečená prasátka z Ariccia, záhadné ženy s třemi prsy z Frascati a objev, že Češi nejsou jediným národem, který holduje sběru lesních hub, překvapí nejen našeho zpěváka. V dalším putování z Říma na ostrov Capri ochutnáme víno s dvoutisíciletou tradicí a také býčí varlata…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 2.díl – Kam jezdí Římané

Přidej hodnocení

Řím a jeho okolí nabízení nevšední gastronomické speciality. Dršťky, jedinečnou pizzu nebo originální smažené suppli. Věděli jste, že ve věčném městě jsou cukrárny otevřené celou noc? To kdyby Emanuele Ridi a Matěj Ruppert zatoužili po časné snídani. Ochutnejte s námi další porci gastro průvodce Itálií, tentokrát v kulisách pramáti evropské civilizace…(Česká televize)

Loading

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri – 1.díl – Všechny cesty vedou do Říma aneb Historie i žhavá současnost

Přidej hodnocení

Nová cesta italského kuchaře M. Ridiho a českého zpěváka M. Rupperta startuje ve Věčném městě. V první epizodě nové řady gastronomického cestopisu ochutnáme izraelské vlivy na kuchyni starověké Římské říše. Zjistíme, jestli Marcello Mastroianni chytal ryby a dozvíme se, že káva se hodí i do těstovin. Režie M. Herz Oblíbený bláznivý cestopis Emanuela Ridiho a Matěje Rupperta pokračuje, tentokrát z Říma na ostrov Capri. Začínáme na středobodu antického světa – Foru Romanu. Ochutnáme klasicky připravované artyčoky, prohlédneme si tržiště i restaurace věčného města, kávu si vypijeme v druhé nejstarší kavárně v celé Itálii a připravíme si místní specialitu – římskou brokolici…(Česká televize)

Loading